Ny aftale giver Telenor adgang til Nord Energis fibernet

Pressemeddelelse 17. december 2019

Telenor og Nord Energi har netop underskrevet en ny bredbåndsaftale, og Telenor kan fremover tilbyde hurtigt fiberbredbånd til yderligt 121.000 eksisterende og nye kunder i Nordjylland.

Aftalen indebærer, at Telenor får adgang til at udbyde højhastighedsbredbånd via fiber i hele Nord Energis fiberforsyningsområde, der i Nordjylland dækker det meste af Vendsyssel og Læsø. Tidligere på året indgik Telenor en tilsvarende aftale med Eniig (nu Norlys), og Telenor kommer med de to aftaler til at kunne tilbyde fiberforbindelser til ca. 450.000 adresser i det midt- og nordjyske.

Med den nye aftale får Danmarks næststørste mobil- og internetselskab en styrket position på fiber- og bredbåndsmarkedet og mulighed for at imødekomme kundernes ønske om at samle deres mobil- og internetløsninger hos én udbyder.

- I dag er en god dag for Telenor og kunderne i Nordjylland. Vi har indgået en aftale, der giver vores kunder adgang til højhastighedsbredbånd via fiber på 121.000 nye adresser i Nordjylland. Det er vigtigt for os, at vi til hver en tid kan tilbyde kunderne de bedst mulige forbindelser. En stabil og hurtig internetforbindelse fra Telenor giver kunderne frihed til selv at vælge deres egne digitale indholds- og streamingtjenester fra nettet, så det er tilpasset deres behov og de slipper for unødige høje regninger på traditionelle TV-pakker. Vi håber, at flere fiberselskaber inden alt for længe vil lade sig inspirere af Nord Energi, så åbningen af fibernettene kan komme endnu flere kunder til gode, udtaler Jesper Hansen, administrerende direktør i Telenor.

Telenors egne tal viser, at danskernes dataforbrug er steget med 500% alene på fire år, og væksten er især et resultat af øget streaming og gaming. Dette illustrerer vigtigheden af, at netejere og service providere kan finde sammen om at sikre kunderne hurtigt og stabilt internet. Dette sikres bedst via åbne højhastighedsnet og størst mulig valgfrihed for de tilsluttede kunder.

Bedre udnyttelse af fiberinfrastruktur

Nord Energi indgik i 2018 en aftale om at åbne sit fibernet på OpenNets platform. Mere konkurrence på fibernettet giver større valgfrihed for selskabets andelshavere, som også får et øget incitament for at koble sig på de lynhurtige internetløsninger.

- Med aftalen med Telenor får vores andelshavere og borgere i området udvidet mulighederne for adgang til et udvalg af internet- og mobilprodukter, som ikke findes mage til mange andre steder i landet. Som et af de første fibernet i Danmark vil Nord Energis fibernet være fuldt udrullet inden udgangen af 2020. Vi er på en spændende rejse og har allerede indgået aftaler med flere tjenesteudbydere, og med dette samarbejde sikrer vi de bedste forudsætninger for at få flere kunder på fibernettet, og dermed en bedre forrentning af vores investering i fiberinfrastruktur, forklarer Christian Frost Lauritsen, direktør i Nord Energi Fibernet.

Aftalen er kommet på plads med OpenNet som katalysator og implementeres på den brancheplatform, som OpenNet har udviklet, og som systemmæssigt kan håndtere både netejere og tjenesteudbydere. 

- Vi kigger nu ind i åbne net med adgang for flere tjenesteudbydere, og aftalen mellem Nord Energi og Telenor markerer endnu et vigtigt skridt på denne rejse. I løbet af det næste år vil fiberbranchen foretage et kvantespring, når der bliver frit valg på flere hylder på flere fibernet, fortæller Henrik Møller Nielsen, som er direktør i OpenNet A/S.

Det forventes af de første Telenor-kunder tilsluttes Nord Energis fibernet i løbet af efteråret 2020.

For yderligere information:

Alice Klitholm Duch, Pressechef i Telenor, tlf. 2560 0800
Christian Frost Lauritsen, Direktør i Nord Energi Fibernet, tlf. 5154 1110
Henrik Møller Nielsen, OpenNet A/S, tlf. 9115 1515

Fra venstre: Direktør Nord Energi Fibernet, Christian Frost Lauritsen, i midten: Direktør OpenNet, Henrik Møller Nielsen, til højre: Direktør Telenor, Jesper Hansen.
Fra venstre: Direktør Nord Energi Fibernet, Christian Frost Lauritsen, i midten: Direktør OpenNet, Henrik Møller Nielsen, til højre: Direktør Telenor, Jesper Hansen.

Om Telenor

Telenor er Danmarks næststørste mobil- og internetselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og Asien, og på verdensplan har 183 millioner kunder. I Danmark er der ca. 1.400 medarbejdere og 57 butikker fordelt over hele Danmark, der hver dag gør deres yderste for at gøre det nemt for kunderne at kommunikere og sikre deres forbindelse på både mobil og internet.

Om Nord Energi

Nord Energi har hovedsæde i Hjørring og forsyner ca. 97.500 kunder med el og ca. 35.000 med fiber. Inden udgangen af 2020 vil det være muligt for alle ca. 121.000 adresser i fiberforsyningsområdet at blive tilsluttet fibernettet.

Om OpenNet

OpenNet er et selskab, der blev stiftet i 2018 af energiselskabet Eniig med henblik på at etablere en fælles indgang til fiberselskabernes åbning af nettene. OpenNet har som mål at samle branchen i en fælles løsning, og har allerede aftaler med Nuuday, Altibox, Eniig, SE, Telenor, Thy-Mors Energi og Nord Energi.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System